Η Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας γιορτάζει την επέτειο της 25ης Μαρτίου

Μαρ 26, 2024 | Νέα

Επ’ ευκαιρία των εορτασμών για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, η Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στα Ηνωμένα Έθνη διοργάνωσε ειδική τελετή που έλαβε χώρα εντός της έδρας του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, παρουσία του Προέδρου της 78ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, κ. Dennis Francis, στον χώρο όπου εκτίθεται αντίγραφο του επιβλητικού αρχαιοελληνικού αγάλματος του Ποσειδώνα του Αρτεμισίου.

Γιορτάζοντας 203 χρόνια σύγχρονης Ελλάδας, η εκδήλωση στάθηκε αφορμή για την επιβεβαίωση της προσήλωσης της χώρας μας σε βασικές αξίες όπως η ελευθερία και η δημοκρατία. Ταυτόχρονα, οι εορτασμοί έδωσαν την ευκαιρία στην ελληνική αντιπροσωπεία να αναφερθεί στην υποψηφιότητα της Ελλάδας για το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, για τη διετία 2025/26. Θερμές ευχαριστίες σε όλους τους αξιωματούχους, εταίρους και φίλους που παρευρέθηκαν στην τελετή εορτασμού.

Η Εθνική εορτή της Ελλάδας τιμάται κάθε χρόνο στις 25 Μαρτίου. Η ημερομηνία σηματοδοτεί την έναρξη του Αγώνα της Ελλάδας για Ανεξαρτησία (1821-1830) από την Οθωμανική Αυτοκρατορία, ο οποίος έφτασε στο αποκορύφωμα του με την ίδρυση του σύγχρονου ελληνικού κράτους το 1830. Οι εορτασμοί της εθνικής παλιγγενεσίας συμπίπτουν με τον θρησκευτικό εορτασμό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Χρόνια πολλά Ελλάδα, είθε ο κόσμος να γνωρίσει περισσότερες χαρμόσυνες ειδήσεις.