Η ελληνική εξ. πολιτική στην υπηρεσία της υποψηφιότητας της Ελλάδας για το ΣΑΗΕ

Νοέ 7, 2023 | Νέα

Ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης εκφωνεί ομιλία στο ελληνικό think tank «Κύκλος Ιδεών» και περιγράφει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της ελληνικής υποψηφιότητας για το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Στην ομιλία του, ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών εξηγεί πως η προσήλωση στις θεμελιώδεις αρχές και αξίες του ΟΗΕ εξακολουθεί να αποτελεί την ραχοκοκαλιά της ελληνικής Διπλωματίας. Υπ’ αυτό το πνεύμα, ο Υπουργός υπογράμμισε το στοιχείο της συνέπειας που διέπει την ελληνική εξωτερική πολιτική, και τόνισε πώς όλες οι προτεραιότητες που έχει θέσει η ελληνική υποψηφιότητα για το ΣΑΗΕ εμφορούνται από το ίδιο αυτό χαρακτηριστικό.

Τόνισε επίσης ότι η Ελλάδα πιστεύει «στις αρχές, τη Δημοκρατία, το Διάλογο, τη Διπλωματία». «Αυτές τις αρχές που σας είπα τώρα, δηλαδή την πολύτροπη ενεργητική εξωτερική πολιτική αρχών, την εφαρμόζουμε σε όλες τις περιπτώσεις και εντός της ευρωπαϊκής οικογένειας. Την εφαρμόζουμε και σε όλες τις κρίσεις, είτε πρόκειται για την περίπτωση της Ουκρανίας, την περίπτωση της Μέσης Ανατολής, αλλά και όπου στον κόσμο έχει ανακύψει ζήτημα».

Περισσότερα