9η Διάσκεψη για τους Ωκεανούς: Η αναπλ. Ειδική Απεσταλμένη του Προέδρου των ΗΠΑ για το Κλίμα επισκέπτεται την Ελλάδα

Φεβ 4, 2024 | Νέα

Η Αναπληρώτρια του Ειδικού Απεσταλμένου του Προέδρου των Η.Π.Α. για το Κλίμα και διακεκριμένη νομικός για περιβαλλοντικά ζητήματα, κα. Sue Biniaz επισκέφθηκε την Ελλάδα για προπαρασκευαστικές συναντήσεις με Έλληνες αξιωματούχους, στο πλαίσιο της 9ης Διεθνούς Διάσκεψης για τους Ωκεανούς που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στις 15-17 Απριλίου.

Κατά την παραμονή της στην Αθήνα, η κα. Biniaz συναντήθηκε με τον Υπουργό Ενέργειας & Περιβάλλοντος, κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη, την Υπουργό Τουρισμού, κα. Όλγα Κεφαλογιάννη, τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κωνσταντίνο Κυρανάκη και τη Γενική Διευθύντρια Διεθνών Οργανισμών & Διεθνούς Ασφάλειας και Συνεργασίας, Πρέσβυ κα. Μαρία Θεοφίλη.

Σε ειδική συνέντευξη που παραχώρησε στο Πρακτορείο Ειδήσεων ΑΠΕ-ΜΠΕ, η κα Biniaz δήλωσε ενθουσιασμένη για το γεγονός ότι η Ελλάδα αναλαμβάνει τη διοργάνωση της 9ης Διεθνούς Διάσκεψης για τους Ωκεανούς καθώς και για την επιλογή της χώρας να στρέψει την προσοχή της σε φλέγοντα ζητήματα, όπως για παράδειγμα αυτό της θαλάσσιας ρύπανσης.

Διαβάστε εδώ τη συνέντευξη.