Ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών τοποθετείται αναφορικά με τις τελευταίες εξελίξεις στη Γάζα, τον πόλεμο στην Ουκρανία και τον ρόλο της Ελλάδας στους διεθνείς οργανισμούς

Νοέ 27, 2023 | Νέα

Ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης παραχώρησε συνέντευξη στο κανάλι CNBC κατά τη διάρκεια επίσκεψης του στο Λονδίνο. Κληθείς να σχολιάσει τις τελευταίες εξελίξεις σε Μέση Ανατολή, την επιτυχημένη ανταλλαγή ομήρων έναντι κρατουμένων στο Ισραήλ, καθώς και τον παρατεταμένο πόλεμο στην Ουκρανία, ο  Υπουργός σχολίασε πως: «αναφορικά με την κατάσταση στη Μέση Ανατολή, θεωρώ ότι υπάρχει ανάγκη για παράταση της ανθρωπιστικής παύσης, προκειμένου να σκεφτούμε την επόμενη μέρα. Γιατί το σημαντικό είναι να προετοιμάσουμε τη μόνιμη κατάπαυση του πυρός και μια μόνιμη λύση σύμφωνα με τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Αναφορικά με την Ουκρανία, ο Υπουργός υπογράμμισε ότι «πρέπει να παραμένουμε σταθερά προσηλωμένοι στη βασική μας αρχή ότι ο αναθεωρητισμός δεν έχει θέση στον σύγχρονο κόσμο και να εφαρμόζουμε ίδια μέτρα και σταθμά σε όλες τις συγκρούσεις. Θεωρώ επίσης ότι πρέπει να ενισχύσουμε περαιτέρω τους δεσμούς μας για να προστατεύσουμε όσους δέχονται επιθέσεις».

Περισσότερα