Ανθρωπιστική Βοήθεια- κρίσιμοι οι τρόποι διανομής της

Νοέ 26, 2023 | Νέα

Η Γενική Διευθύντρια Διεθνών Οργανισμών & Διεθνούς Ασφάλειας και Συνεργασίας, Πρέσβης Μαρία Θεοφίλη, συναντήθηκε σήμερα με την Περιφερειακή Διευθύντρια Ευρώπης της Διεθνούς Ομοσπονδίας Συλλόγων Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου, κα Birgitte Bischoff Ebbesen, καθώς και με τον Πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Δρ. Αντώνιο Αυγερινό.

Από ελληνικής πλευράς, υπογραμμίστηκε η σημασία της πρόσφατης αποστολής ελληνικής ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους αμάχους της Λωρίδας της Γάζας, με την μεσολάβηση του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, σε συνεργασία με τις αιγυπτιακές αρχές ως προς την μεταφορά και διανομή του υλικού.

Η Διεθνής Ομοσπονδία Συλλόγων Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου (IFRC) αποτελεί το μεγαλύτερο δίκτυο ανθρωπιστικής βοήθειας στον κόσμο, βασιζόμενο στην εθελοντική εργασία περισσότερων από 16 εκ. ανθρώπων σε 191 χώρες της υφηλίου. Ο ευρωπαϊκός περιφερειακός κλάδος της Ομοσπονδίας εποπτεύει 53 φορείς ανθρωπιστικής βοήθειας σε Ευρώπη και Κεντρική Ασία. Όσον αφορά τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, πρόκειται για τον μεγαλύτερη μη κυβερνητική οργάνωση στην Ελλάδα και μετράει ήδη 146 χρόνια ζωής και προσφοράς προς τον συνάνθρωπο.