Η Ελλάδα στη 2η Σύνοδο της Συνέλευσης ΟΗΕ για τη Στέγαση & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Ιούν 12, 2023 | Νέα

Η Ελλάδα συμμετείχε στη 2η Σύνοδο της Συνέλευσης του Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών για την Στέγαση και Βιώσιμη Ανάπτυξη (UN-Habitat), που πραγματοποιήθηκε στο Ναϊρόμπι, μεταξύ 5 και 9 Ιουνίου 2023, εκπροσωπούμενη από την επικεφαλής της Δ΄Γενικής Διεύθυνσης Διεθνών Οργανισμών και Διεθνούς Ασφάλειας και Συνεργασίας και Ειδική Απεσταλμένη για την προώθηση της υποψηφιότητας της Ελλάδος στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, Πρέσβυ Μαρία Θεοφίλη.

Στο περιθώριο των εργασιών, η Πρέσβυς κα Θεοφίλη είχε σειρά στοχευμένων διμερών επαφών για την προώθηση της ελληνικής υποψηφιότητας στο ΣΑΗΕ, με εκπροσώπους κρατών όπως η Αγκόλα, το Μαλάουι, η Σομαλία, η Κένυα, το Νότιο Σουδάν, η Λαϊκή Δημοκρατία Κονγκό, το Τζιμπουτί, η Ζιμπάμπουε, οι Κομόρες, η Ναμίμπια, η Κεντροαφρικανική Δημοκρατία.

Οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν σε ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος, στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η διεθνής κοινότητα από τις αλλεπάλληλες κρίσεις καθώς και στην έγγραφη δέσμευση υποστήριξης της ελληνικής υποψηφιότητας. Οι υψηλόβαθμοι ξένοι αξιωματούχοι εκφράστηκαν θετικά για την υποψηφιότητα της Ελλάδας και δήλωσαν απόλυτη ταύτιση με τις προτεραιότητες της χώρας μας.