Ο Υπουργός Εξωτερικών συναντά την Συντονίστρια του ΟΗΕ για τη Γάζα

Αυγ 29, 2024 | Νέα

Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Γιώργος Γεραπετρίτης συναντήθηκε σήμερα στις Βρυξέλλες με την Συντονίστρια του ΟΗΕ για την ανθρωπιστική βοήθεια και την ανοικοδόμηση στη Γάζα, κα. Sigrid Kaag. Ως Συντονίστρια, η κα Kaag είναι υπεύθυνη για τη διευκόλυνση και την εποπτεία της ανθρωπιστικής βοήθειας που αποστέλλεται στην περιοχή της Γάζας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, ο Υπουργός Εξωτερικών τόνισε τις ελληνικές πρωτοβουλίες επί του θέματος, με προεξέχουσες την μεταρρύθμιση των θεσμών της Παλαιστινιακής Αρχής, αλλά και την μέριμνα για ιατρική και ψυχολογική περίθαλψη παιδιών που έχουν τραυματιστεί από την σύγκρουση, με μεταφορά του ευάλωτου πληθυσμού σε δομές εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ειδικά για το θέμα αυτό, ο Έλληνας Υπουργός σημείωσε την αναγκαιότητα η Ε.Ε. να ηγηθεί ενός ολιστικού προγράμματος παροχής ψυχολογικής υποστήριξης σε παιδιά και άμαχο πληθυσμό της Γάζας.

Η Ελλάδα αποτελεί μία μεσογειακή χώρα και εκλεγμένο μέλος των Ηνωμένων Εθνών για το Συμβούλιο Ασφαλείας (2025/26) και ως εκ τούτου, στην συνάντηση των δύο αξιωματούχων επιβεβαιώθηκε η υποστήριξη της χώρας προς τα Ηνωμένα Έθνη αναφορικά με την παροχή άμεσης ανθρωπιστικής βοήθειας, καθώς και επί των μελλοντικών σχεδίων ανοικοδόμησης της περιοχής.