Ψηφιακές Λύσεις για Μικρές Νησιωτικές Χώρες – Παγκόσμια Ωφέλεια για το Κλίμα

Απρ 6, 2024 | Νέα

Ως φίλη χώρα και εταίρος των Μικρών Νησιωτικών Αναπτυσσόμενων Κρατών (SIDS), η Ελλάδα δια της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της στα Ηνωμένα Έθνη συμμετείχε στην παρουσίαση της Έκθεσης για το «Ψηφιακό Μέλλον των χωρών SIDS». Η Έκθεση είναι είναι ένας οδικός χάρτης για το πώς ο ψηφιακός μετασχηματισμός των Μικρών Αναπτυσσόμενων Χωρών μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξη τόσο βεβαίως των ίδιων των κρατών, όσο και στην βελτίωση των κλιματικών συνθηκών σε παγκόσμιο επίπεδο.

Μπορεί τα 39 Μικρά Νησιωτικά Αναπτυσσόμενα Κράτη (Small Island Developing States / SIDS) να ευθύνονται μ΄όνο για το 1% των παγκόσμιων εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα που οδηγούν στην κλιματική αλλαγή, ωστόσο είναι τόσο ευάλωτα και ρυθμιστές του ευρύτερου οικοσυστήματος, ώστε η προστασία τους δια της ψηφιακής αναβάθμισης τους να είναι κάτι περισσότερο από επιβεβλημένη, τόσο για τα ίδια, όσο και για την παγκόσμια ισορροπία.

Η ψηφιακή καινοτομία εφαρμόζεται σχεδόν παντού: Ξεκινά από απλές λύσεις που βασίζονται στη φύση για να προστατευθούν περιβαλλοντικά αγαθά και επεκτείνεται σε πολυσύνθετες εφαρμογές όπως η πρωτοποριακή πλατφόρμα βιώσιμης χρηματοδότησης, Blu-x, που εφαρμόζεται από το Πράσινο Ακρωτήριο.

Μάθετε περισσότερα για την έκθεση