Η Ελλάδα εξελέγη, στις 6 Ιουνίου 2024, μη-μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για την περίοδο 2025-2026, με την υποστήριξη 182 κρατών. Η χώρα μας αναλαμβάνει τη θέση στο Συμβούλιο Ασφαλείας για τρίτη φορά, μετά τις διετείς θητείες 1952-1953 και 2005-2006.
Τρεις ελληνικές λέξεις από Δ, κατανοητές παγκοσμίως, αποτελούν την πυξίδα της συμμετοχής της Ελλάδας στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών:
Διάλογος | Διπλωματία | Δημοκρατία |
Διάλογος | Διπλωματία | Δημοκρατία |
Διάλογος: η ανταλλαγή λογικών επιχειρημάτων
Διπλωματία: με ρίζα τη λέξη δύο, πρόκειται ουσιαστικά για διάλογο μεταξύ δύο μερών
Δημοκρατία: στην κυριολεξία, η κυριαρχία του λαού
Διάλογος
Διπλωματία
Δημοκρατία
Τελετή Έπαρσης Σημαιών νέων κρατών-μελών Συμβουλίου Ασφαλείας
Υπερήφανη στιγμή, καθώς η σημαία της Ελλάδας υψώθηκε στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ στη σημερινή Τελετή υποδοχής των πέντε νέων κρατών μελών.
Η Ελλάδα ξεκινά τη θητεία της στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ως μη μόνιμο μέλος
Από σήμερα, 1η Ιανουαρίου 2025, η Ελλάδα αναλαμβάνει, σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη συγκυρία, τη θέση μη μόνιμου μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.
Η Ελλάδα στη Διάσκεψη του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή (COP29)
Η Ελλάδα συμμετέχει ενεργά στην 29η Διάσκεψη των Μερών της Σύμβασης του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή (COP29), στο Μπακού.
79η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ: Συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες στο περιθώριο της 79ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.