Διευκολύνοντας την κινητικότητα των φοιτητών με αναπηρία

Ιούν 12, 2024 | Νέα

Η 17η Διάσκεψη των κρατών μελών της Σύμβασης του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία (COSP17) λαμβάνει χώρα στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, από τις 11 έως τις 12 Ιουνίου.

Έχοντας την τιμή να εκτελεί χρέη αντιπροέδρου, η Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία στον ΟΗΕ, μαζί με τις Αποστολές της Αργεντινής, της Γαλλίας και της Τυνησίας, φιλοξένησε ειδικ΄ή εκδήλωση με αντικείμενο την προαγωγή της κινητικότητας των φοιτητών με αναπηρία.

Συμμετέχοντας ως ομιλητής, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Αρχής Προσβασιμότητας, κ. Κωνσταντίνος Στεφανίδης υπογράμμισε τη σημασία της ψηφιακής προσβασιμότητας και τον καθοριστικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η τεχνολογία στην ένταξη των φοιτητών με αναπηρία σε προγράμματα κινητικότητας με ταξίδια και ανταλλαγή επισκέψεων στο εξωτερικό. Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στατιστικά δεδομένα, στις μέρες μας περίπου έξι εκατομμύρια φοιτητές ταξιδεύουν για σπουδές στο εξωτερικό με την ιδι΄ότητα του διεθνο΄ύς φοιτητή.

Παρακολουθήστε εδώ την εκδήλωση: Διευκόλυνση της κινητικότητας των φοιτητών με αναπηρία: Βασικές προκλήσεις και ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισής τους